Федерацијата почна избор за најдобрите во 2022 година

0Shares
0 0

Кошаркарска федерација на Македонија ги објави номинираните за најдобри во годината што наскоро ќе заврши.

Ќе се гласа во 17 категории, а машката кадетска репрезентација е веќе избрана за најдобра младинска селекција. Во машка конкуренција, ќе има посебен избор на најдобар кошаркар и тренер во земјава и најдобар во странство.

Сите клубови во сениорските и во младинските лиги, членовите на Здружението на кошаркарските тренери, претставниците на Судиската комисија при КФСМ, медиумите, и фановите, учествуваат во гласањето за избор на најдобрите во кошарката во 2022 година.

Номинирани се следните:
НАЈДОБРА ЖЕНСКА МЛАДИНСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Крива Паланка
(1-3-5) Патриот 2016 – Делчево
(1-3-5) Вардар – Скопје
НАЈДОБРА МАШКА МЛАДИНСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Вардар – Скопје
(1-3-5) Работнички – Скопје
(1-3-5) Водно Санс – Скопје
НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО ЖЕНСКА МЛАДИНСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Мирослав Ивановски – Крива Паланка
(1-3-5) Љупчо Петровски – Патриот 2016 – Делчево
(1-3-5) Славица Наков – Вардар – Скопје
НАЈДОБАР ТРЕНЕР ЗА 2022 ГОДИНА НА МАШКА МЛАДИНСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Александар Јованчев – Вардар – Скопје
(1-3-5) Андреј Апостолски Лечиќ – Работнички – Скопје
(1-3-5) Горан Андреевски – Партизан Водно Санс – Скопје
НАЈДОБРА МЛАДА КОШАРКАРКА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Марија Николов – Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица
(1-3-5) Михаела Алексовска – Крива Паланка
(1-3-5) Ања Начевска – Вардар – Скопје
НАЈДОБAР МЛАД КОШАРКАР ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Никоја Јаничиќ – Водно Санс
(1-3-5) Петар Бошалески – Работнички – Скопје
(1-3-5) Андреј Шошкиќ – Работнички – Скопје
НАЈДОБАР СУДИЈА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Игор Митровски
(1-3-5) Александер Павлов
(1-3-5) Зоран Митровски
НАЈДОБРА ЖЕНСКА ЕКИПА ВО СЕНИОРСКИ ЛИГИ ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица
(1-3-5) Бадел 1862 – Скопје
(1-3-5) Вардар – Скопје
НАЈДОБРА МАШКА ЕКИПА ВО СЕНИОРСКИ ЛИГИ ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) МЗТ Скопје Аеродром – Скопје
(1-3-5) ТФТ – Скопје
(1-3-5) Пелистер – Битола
НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО ЖЕНСКА СЕНИОРСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Перо Стамески – Бадел 1862 – Скопје
(1-3-5) Јордан Цветановски – Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица
(1-3-5) Александар Ашаданов – Вардар – Скопје
НАЈДОБАР ТРЕНЕР ЗА 2022 ГОДИНА НА МАШКА СЕНИОРСКА ЕКИПА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Александар Петровиќ – МЗТ Скопје Аеродром – Скопје
(1-3-5) Боро Смилковски – ТФТ – Скопје
(1-3-5) Марјан Илиевски – Пелистер – Битола
НАЈДОБРА ЕКИПА ВО „3X3“ ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) 3х3 екипа – „Кино Влае“ – Скопје
(1-3-5) 3х3 екипа „Каса Бар“ – Скопје
(1-3-5) 3х3 екипа „Гез“ – Скопје
НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО „3Х3“ ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Марко Дујковиќ
(1-3-5) Христијан Ристов
(1-3-5) Ервин Цого
НАЈДОБРА КОШАРКАРКА ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Александра Стојановска – Бадел 1862/ГАС Евникос – Грција
(1-3-5) Нена Трајчевска – Бадел 1862 – Скопје/Ц.Б Архил – Шпанија
(1-3-5) Елена Тасевска – Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица
НАЈДОБАР КОШАРКАР ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Војдан Стојановски – МЗТ Скопје Аеродром – Скопје
(1-3-5) Бојан Крстевски – МЗТ Скопје Аеродром – Скопје
(1-3-5) Александар Костоски – ТФТ – Скопје
НАЈДОБАР МАКЕДОНСКИ ТРЕНЕР ВО СТРАНСТВО ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Емил Рајковиќ – ЦСКА Москва – Русија
(1-3-5) Мирко Петрески – Бурсаспор – Турција
(1-3-5) Тане Спасев – Старт Лублин – Полска/Локомотив Кубан2 – Русија
НАЈДОБАР МАКЕДОНСКИ ИГРАЧ ВО СТРАНСТВО ЗА 2022 ГОДИНА
(1-3-5) Ненад Димитријевиќ – Валенсија/Уникс Казан – Русија
(1-3-5) Андреј Магдевски–Плоешти-Романија/Донар Гронинген-Холандија
(1-3-5) Андреј Јакимовски – Универзитет Вашингтон Стејт – САД
НАЈУСПЕШНА МЛАДИНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА 2022 ГОДИНА
Машка селекција на Македонија „Под 16“ години

0Shares
0 0