НБА натпреварите од идната сезона пред полни трибини

0Shares
0 0

Челниците на НБА очекуваат од сезоната 2021/22 сите арени да бидат исполнети за време на натпреварите.

Клучот за оваа одлука е соработката со компанијата Clear која се занимава со биометриско следење и која овозможува забрзани сигурносни процеси и дава услуги на голем број аеродроми низ светот. Користејќи ја технологијата на оваа компанија, сите 30 екипи во своите арени ќе можат да ги следат здравствените протоколи во врска со Ковид-19, но лигата им остана на франшизите како ќе ја користат технологијата.

Во моментов, повеќе од две третини од екипите дозволуваат присуство на ограничен број гледачи на натпреварите. Бројот зависи од ситуацијата во врска со епидемијата со корона вирусот во секој град одделно.

0Shares
0 0