Папата Франциск доби дрес од Дражен Петровиќ

0Shares
0 0

Минатата сабота, на 20 ноември, Папата Франциск доби дрес од Бруклин со бројот 3 кој му припаѓаше на Дражен Петровиќ, за време на аудиенцијата на World Rom Organization.

Во името на мајката на Дражен, дресот го врачил Рехат Рустеми, еден од организаторите на патот во Рим и Ватикан.

Еден од најдобрите европски кошаркари загина во сообраќајна несреќа на 7 јуни 1993 година во Германија. Неколку месеци по неговата смрт, тогашниот Њу Џерси Нетс го повлече од употреба бројот 3.

0Shares
0 0